Hirdetés

Új alaplap kell a Coffee Lake processzorokhoz



|

Új információk kerültek elő az asztali Coffee Lake CPU-król, amelyekhez sajnos új alaplap is kell majd.

Hirdetés

Az Intel hamarosan előáll az első nyolcadik-generációs Core processzoraival, és most újabb információk kerültek elő az asztali verziókról is. 

Hirdetés

A kínai PCEva fórum egyik tagja kiszivárgott prezentációs anyagokat tett közzé, amelyek alapján a többszálas teljesítmény javulása mellett adott az Intel Turbo Boost 2.0 technológia, a HEVC videó 10 bites kódolása és dekódolása, valamint a VP0 10 bites dekódolása és a támogatás a következő-generációs Optane meghajtókhoz. 

Bár az LGA1151-es foglalat nem változik, sajnos új alaplap kell majd minden Coffee Lake processzorhoz - ezt maga az ASRock erősítette meg. A 200-as szériás lapkakészletek már nem megfelelőek az újdonságokhoz. 

Egyelőre úgy néz ki, hogy az asztali modellek sorát a Core i3-8300 nyitja, ez 4-magos és 8-szálas, 4 GHz-es órajellel és 65 wattos fogyasztással. A Core i5-8400 6-magos és 6-szálas, 2,8 és 3,8 GHz-es órajellel, míg a Core i5-8600K 6-magos, 6-szálas, 3,6 és 4,1 GHz-es órajellel, 95 wattos fogyasztással. A Core i7-8700 beéri 65 wattal, 6-magos, 12-szálas, az alap órajele 3,2 GHz. A Core i7-8700K eközben 95 wattot fogyaszt, 6-magos és 12-szálas, 3,7 és 4,3 GHz-es órajelen ketyeg. Ezeket a CPU-kat Celeron és Pentium verziók is kiegészíthetik. 

A Coffee Lake-S platform valamikor a harmadik negyedévben jelenik meg, tehát bármikor befuthat. Ez lesz a negyedik generációs a 14 nm-es architektúrán, az Intelnek ugyanis időre van szüksége a 10 nm-re váltáshoz. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.