Hirdetés

Új belépő szintű videokátya válthatja a GeForce GTX 1050 Ti-t



|

Több forrás is megerősítette az Nvidia új megfizethető kártyájának érkezését.

Hirdetés

A videokártyák utóbbi években tapasztalható megdrágulásával új értelmet nyert az "olcsó GPU" kifejezés is, hiszen a jelenlegi árszínvonal mellett még a belépő szintű modellek is a luxus határát súrolják, miközben nem igazán kényeztetik el a vásárlókat a teljesítmény terén.

Az Nvidia ezért nem is erőlködött ebben a kategóriában, az utolsó, szó szoros értelmében vett budget kártyájuk a 2019-ben megjelent GTX 1650 Super volt, miközben az AMD a januárban bemutatott Radeon RX 6500 XT-vel az RX 6400-zal hódított teret a szegmensben. Egy friss pletyka szerint viszont hamarosan változhat a helyzet, és egy új jóárasított modellt kaphatunk a zöldektől.

Hirdetés

A hírt a VideoCardz szellőztette meg, melynek szerkesztősége két forrásból is úgy értesült, hogy az Nvidia a GTX 1630-as piacra dobására készül, amely az ősöreg GTX 1050 Ti-t válthatja a kínálatban. A kártya specifikációjáról semmi biztosat nem tudni, a lap szerint viszont a GTX 1650 egyes változatait hajtó TU117 GPU-ra épülhet, 75W-os fogyasztással és 190 dollár körüli (kb. nettó 70 ezer forint) hivatalos árral.

Ha az értesülés helytállónak bizonyul, ez lehet a GTX-sorozat első x30-as modellszámú kártyája. A lépés az AMD-nek adott válaszként is értelmezhető, a pirosak ugyanis nemrég kampányt indítottak a megfizethetőbb kártyák piacán versengő hardvereik népszerűsítésére. Ahogy az alábbi táblázat is mutatja, a rivális az RX 6400-at és 6500 XT-t állítja párhuzamba a GeForce GTX 1650-nel és a GTX 1050 Ti-jal, melyeket árban, teljesítményben és fogyasztásban is lepipálnak az AMD üdvöskéi.

Forrás: AMD/VideoCardz

Arról a VideoCardznak sincsenek információi, hogy mikor kerülhet sor a GTX 1630 rajtjára, illetve azt is fontos megjegyezni, hogy ezen a ponton még csak egy pletykáról van szó. Ha viszont érdekel, mit tudnak a legújabb belépő szintű kártyák, érdemes rápillantanod a korábbi tesztünkre, melyben a GeForce RTX 3050-et és a Radeon RX 6500 XT-t eresztettük egymásnak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.