Hirdetés

Új csúcskártyán dolgozhat az Nvidia



|

Egy szivárogtató úgy tudja, hogy a színfalak mögött már készül az RTX 3090 izmosabb változata.

Hirdetés

Nemrég írtuk meg, hogy az Nvidia vezetője 2022-ben is tartós a GPU-hiánnyal számol, ám a jelek szerint még ez sem zavarja a zöldeket abban, hogy egy még erősebb, még drágább variánst dobjanak piacra a GeForce RTX 3090-es csúcskártyájukból.

Az értesülés a Greymon55 nevű szivárogtatótól származik, aki az elmúlt hetekben azt is megszellőztette, hogy az Nvidia akár már az idei évben véglegesítheti az RTX 4000-es széria terveit

A forrásai szerint viszont addig még érkezni fog az RTX 3090 Super, amiről ezúttal is a Twitteren számolt be a világnak. A szivárogtató úgy tudja, hogy a kártya 10 752 CUDA magot kap, vagyis mindössze 256 magot verhet a normál 3090-re.

Hirdetés

A maximális fogyasztás pedig 450W lehet, ami viszont már jelentős ugrás a 350W-os RTX 3090-hez képest. Greymon55 az órajel kapcsán nem közölt semmit, így nem tudhatjuk, hogy ehhez, vagy a RAM-hoz van-e köze a TGP emelkedésének.

A memóriagyártó Micron Technology honlapja viszont néhány hete akár 21 Gbit/s sebességű GDDR6X RAM-mal érkező RTX 3090-es kártyákra utalt, így megeshet, hogy a Super eléri ezt a csúcsértéket, ami megmagyarázná a fogyasztást is. Ebben az esetben a memória sávszélessége 1008 GB/s lenne, szemben az RTX 3090 RAM-jának 936 GB/s-os sávszélességével.

A kártya lehetséges áráról és megjelenési dátumáról Greymon55-nek sincsenek értesülései. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.