Hirdetés

Új DDR4-es rekord a Ryzen platformon



|

Egy Ryzen 5 1400 CPU-val érték el a 4079,2 MHz-es rekordot.

Hirdetés

Új színt vittek a Ryzen processzorok memóriafrekvencia-támogatásába, méghozzá egy DDR4-es tuningrekorddal. A bravúrt egy ausztrál tuningmester, "newlife" vitte véghez. DDR4-es RAM ilyen magas órajellel még nem dolgozott Ryzen CPU mellett. 

Hirdetés

A 4079,2 MHz-es rekordnak azonban volt némi ára is. A felhasznált Ryzen 5 1400-as processzor órajelét igen alaposan lecsökkentették, egészen pontosan 800 MHz-re. 

Az AMD Ryzen platformja a megjelenése után elég gyenge lábakon állt a DDR4-es memóriatámogatást tekintve, azonban időközben a helyzet sokat javult. 

A megjelenés óta több AGESA-frissítés is érkezett, amelyeknek hála az AMD teljesítménye javult a játékokban, illetve a DDR4-es RAM-ok támogatása is jobb lett. 

A mostani rekordhoz egyébként 8 GB G.Skill Trident Z E-die memóriát használtak fel, ami alapesetben 3600 MHz-en ketyeg, 18-20-20-58-93-1 időzítésekkel. Az alaplap egy Gigabyte AORUS AX370-Gaming K7 volt. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.