Hirdetés

Új játékok is 60 fps-sel futhatnak az ASUS kézikonzolján



|

Ha mérvadóak a korai RDNA 3-as teszteredmények, nagyon komoly teljesítményre számíthatunk.

Hirdetés

Ugyan hivatalosan csak annyit tudunk az Asus kézikonzoljáról, a ROG Allyról, hogy az AMD-vel közösen készítették a hardvert, ami az RDNA 3-ra épül, egy hasonló architektúra méréséből arra következtethetünk, hogy brutális teljesítményre lesz képes a Steam Deck kihívója, ami után a Valve-nek át kell majd gondolnia az üzleti stratégiáját.

Az ETA Prime nevű YouTube-videós tesztelte, hogyan teljesít az Asus TUF A15, amiben az AMD Ryzen 9 7940HS duruzsol, mely a széria legerősebb darabja. Számunkra viszont inkább a grafikus processzor az érdekes, ami a Radeon 780M, szintén RDNA 3-as megoldás, és valami ehhez nagyon hasonlóra számítunk a ROG Ally esetében is.

Hirdetés

A 3D Time Spy tesztek alapján a Radeon 780M teljesítménye valahol a mobil GTX 1050 Ti és a Radeon 680M között helyezkedik el, kicsit elmaradva a szintén mobil RTX 2050 és RTX 2060-as GPU-któl. Ezzel azonban semmi gond nincs, hiszen egy kis finomhangolással nagyon jó eredményeket lehet elérni az APU-val.

A videósnak sikerült 1080p-ben, magas beállítások mellett is jóval 100 fps fölé menni a CS:GO-ban, de a GTA V-ben elért nagyon magas beállítások melletti 81 fps is igencsak beszédes. Nem kevésbé a Cyberpunk 2077 mérés, ahol szintén 1080p-ben, ugyan alacsony beállítások mellett, de sikerült megütni a 60 fps-t, ami egy ilyen energiahatékony megoldás esetén a csodával határos.

Persze nem szabad készpénznek venni egy ilyesfajta összehasonlítást, hiszen a ROG Allynak egy jóval kisebb házban kellene ugyanilyen hatékony hűtéssel rendelkeznie, de az kétségtelen, hogy bőven van kakaó az RDNA 3-ban, a csúcsteljesítmény elérése pedig csak az Asus finomhangolásán múlik. Kíváncsian várjuk, hogy mit lép erre a Valve. Jöhet a Steam Deck 2?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.