Hirdetés

Új specifikációk szivároghattak ki az AMD következő generációs GPU-iról



|

Egy közismert szivárogtatónál szakadt ki a pletykazsák.

Hirdetés

Habár sokan még a jelenlegi, RDNA 2-es videokártyákról is csak álmodozni tudnak, az AMD már korábban megerősítette, hogy javában dolgozik a Radeon GPU-k következő generációján, a Navi 3X-nek, vagy Navi 30-asnak nevezett szérián.

Ahogy a GeForce RTX 4000-es sorozatot illetően, úgy a pirosak újdonságai körül is gyakoriak a pletykák, ezúttal a specifikációk kapcsán szivároghatott ki néhány információ.

Hirdetés

A tippet ezúttal Greymon55, a videokártyás jóslatok egyik közismert specialistája szolgáltatta. Twitteren megosztott posztjában a Navi 31, Navi 32 és Navi 33-as GPU-kra is kitér. A leírtak alapján a Navi 31 60 WGP-vel (work group processor), vagyis 120 számítási egységgel érkezhet, így ha az RDNA3 CU-ban szintén 64 stream processzor lesz, akkor 7680 stream processzort kapunk, ami 50%-os ugrás lenne a Navi 21-hez képest.

Ezzel szemben a Navi 32-nél 42 WGP-t láthatunk, amiből a Navi 21-gyel megegyező, 5120-as shader számra következtethetünk, míg a trió legkisebbike, a Navi 33 16 WGP-je 2048 shadert ad ki. Mindhárom szinten duplázódik viszont a memória gyorsítótár: 256 MB-ot kaphat a Navi 31, 192 MB-ot a Navi 32, 64 MB-ot pedig a Navi 33.

A memóriák mennyisége és a memóriabuszok szélessége Greymon55 beszámolója alapján nem változik, ettől azonban még megeshet, hogy az AMD gyorsabb GGDR6 memóriákat használ majd, hiszen 2022-ben a Samsung már a 24 Gbps sebességű egységek szállítását is megkezdni.

Mint minden ilyen hírnél, itt is kötelező azzal zárni a sorokat, hogy a fentiek csak pletykák, így nem szabad készpénznek venni őket. Az viszont biztos, hogy az AMD igyekszik majd nagyot durrantani, hiszen 2022-ben már nemcsak az önmagában is komoly ellenfél Nvidiával, de a GPU-piac felforgatását ígérő Intellel is szembe kell szállnia.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.