Hirdetés

Újabb biztató utalást tett a GPU-hiány enyhülésére az Nvidia



|

Dereng már némi fény az alagút végén.

Hirdetés

Nagyjából két éve tart az az áldatlan állapot, hogy a videokártya-gyártók képtelenek kielégíteni a megnövekedett keresletet, amiben persze nem kevés szerepe van a chiphiánynak és a gombamód szaporodó kriptofarmoknak is.

Az elmúlt hónapok során azonban a Radeon kártyák mögött álló AMD fejese és Colette Kress, a GeForce-szériáért felelős Nvidia pénzügyi igazgatója is azt jósolta, hogy 2022 második felére már valamelyest enyhülhet a helyzet, az utóbbi pedig nemrég ismét megerősítette ezt a reménykeltő állítást.

Hirdetés

Kress ezúttal a Needham befektetési vállalat pénzügyi konferenciájának vendége volt, ahol a beszélgetést vezető Rajvindra Gill többek között arra is rákérdezett, hogy miként látja a készletek alakulását a játékosok számára. A pénzügyi vezető erre úgy felelt, hogy folyamatosan dolgoznak a partnereikkel az elérhetőség javításán, 2022 második felére pedig már bizakodóbban látják a helyzetet.

Ebből arra következtethetünk, hogy Kress legutóbbi nyilatkozata óta nem történt olyan negatív változás, ami miatt a zöldek borúsabban ítélnék meg a kínálat idei alakulását. A cég egyébként nemrég mutatta be a GeForce RTX-széria eddigi legolcsóbb tagját, a 8GB RAM-mal szerelt RTX 3050-est és az RTX 3080 12GB-os verzióját is.

Ami az év második felét illeti, valószínűleg ekkor kerül majd sor a következő generácó, az RTX 40-es széria leleplezésére is, de arra még a bizakodóbb jóslatok fényében sem érdemes számítani, hogy már 2022-ben eljön a GPU-Kánaán. A videokártyák piacára hamarosan beszálló Intel első embere, Pat Gelsinger úgy látja, hogy leghamarabb 2023-ban érhet véget a chiphiány, és valószínűleg tényleg ekkor várható a helyzet jelentősebb javulása.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.