Hirdetés

Újabb részletek derültek ki a PlayStation 5-ről



|

Ezúttal 3,2 GHz-es Zen 2-es processzort és 1,8 GHz-en dolgozó Navi GPU-t emlegetnek a szivárogtatók.

Hirdetés

A PlayStation 5 mostanában az egyik legfelkapottabb téma a tech és a gaming világában, ezért aztán nem meglepő, hogy rengeteg róla a pletyka és a találgatás mindenfelé. Érdekes látni, hogy mit gondolnak róla, mit várnak a konzoltól az emberek, illetve folyamatosan érkeznek az újabb és újabb szivárgások. 

Hirdetés

A Sony mostanra igazából hivatalosan is megerősítette a PlayStation 5 érkezését és annak néhány részletét, de a konkrét specifikációkról természetesen nem beszél. Néhány hete egy játékfejlesztő sok ilyet megosztott, most pedig itt egy szivárogtató, aki még többet. 

A szerencsés illető állítólag a Sony egyik megbeszélésén volt jelen, és így értesült a konkrétabb dolgokról. 

Az állítása szerint 7 nm-es egyedi AMD processzort építenek a konzolba, konkrétan 8-magos, 3,2 GHz-es modellt. Ezt egy egyedi Navi GPU egészítené ki, 1,8 GHz-es órajellel, 56 számítási egységgel és 12,9 teraflops teljesítménnyel (korábban 14-et állítottak a szivárogtatók). 

A hardveralapú ray tracing mellett 24 GB RAM, beágyazott SSD, HDD jellemzi majd a konzolt, de ezúttal a PSVR 2-ről nem volt említés. A visszafelé kompatibilitás csak a PlayStation 4 irányába lesz natív módon megoldott, a PS3 felé a PS Now nyújt majd segítséget. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.