Hirdetés

Újabb szivárgás árulkodik arról, hogy mennyi memóriával jön a GeForce RTX 4060 és 4060 Ti



|

Idejekorán listázott MSI-konfigurációk engednek bepillantást az Nvidia terveibe.

Hirdetés

Ha hihetünk az egyik veterán szivárogtató, MEGAsizeGPU márciusi értesüléseinek, az Nvidia valamikor május végén tervezi piacra dobni a GeForce RTX 40-es széria első megfizethetőbb tagját, az RTX 4060 Ti-t, a Wccftech pedig úgy tudja, hogy az alap RTX 4060 is ugyanebben a hónapban fut be.

Akárhogy is alakuljon, hivatalos információnk sajnos továbbra sincs a várva várt népkártyákról, pusztán a sűrűn érkező pletykákra támaszkodhatunk. Ezek alapján mindkét hardver 8 GB memóriával érkezik majd, amit most egy újabb forrás látszik megerősíteni.

Hirdetés

Ezúttal a VideoCardz adta hírül, hogy egy viszonteladó idejekorán listázta a középkategóriás MSI MAG Infinite S3 asztali gamer számítógépek frissített konfigurációit, melyek között GeForce RTX 4060-nal és 4060 Ti-jal szerelt modellek is találhatók. A specifikációk alapján pedig az erősebb és a gyengébb variáns is 8 GB VRAM-mal áll majd a játékosok rendelkezésére.

A VideoCardz ugyanakkor figyelmeztet, hogy a kereskedők általában termék-API információk alapján töltik ki az ilyen korai adatlapokat, amelyeket a gyártó nem erősít meg személyesen, és a megjelenésig még módosíthatnak is rajtuk. Magyarán továbbra is van rá némi halovány esély, hogy legalább a 4060 Ti esetében több memóriát kapunk.

Az eddigi várakozások alapján az RTX 4060-ban az AD107-400-as GPU dolgozik majd 3072 CUDA-maggal és 115 W-os fogyasztással, az órajelre vonatkozóan viszont nincsenek megbízható pletykák. Ezzel szemben RTX 4060 Ti-nál AD106-350-es GPU-ról, 4352 CUDA-magról és 2310/2535 MHz-es órajelről csiripelnek a madarak, 160 W-os fogyasztás mellett.

Az Ada Lovelace-architektúrára épülő RTX 40-es modellcsalád legújabb tagja az április 13-án színre lépett RTX 4070, ami már egész emészthető fogyasztói áron debütált, de azért túlzás lenne olcsónak nevezni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.