Hirdetés

Valaki már tesztelte az RTX 4080-at, brutális teljesítményről árulkodnak a számok



|

A kiszivárgott benchmarkok alapján simán földhöz vágja az előző generációs rokonát.

Hirdetés

A napokban már felbukkant az interneten egy RTX 4090 benchmark, az alapján pedig az Nvidia új csúcskártyája durván 60%-kal veri az RTX 3090Ti-t a szintetikus teszteken, ami minimum meggyőző. Most az RTX 4080-at vizsgálta be valaki, ráadásul nem is csak egy rövid benchmarkra volt ideje, hanem több játékba is belenézett a benchmark programok mellett.

A screenshotokkal megtámogatott teszteredményeket a Chiphellen tették közzé. A kínpadon egy RTX 4080 16 GB volt (a 12 GB-s változatot inkább 4070-nek kellene hívni, de az Nvidia annál többet akar keresni ezeken a modelleken), ami mellé egy Ryzen 7 5800X3D-t és 64 GB RAM-ot szereltek a tesztgépbe.

Hirdetés

Egy ismert szivárogtató még júliusban azt jósolta, hogy az RTX 4080 15 ezer pontot hoz majd a 3D Mark Time Spy Extreme benchmarkban, ez a modell azonban csak 13977 pontra volt képes, de ezt betudhatjuk a fejlesztés alatt álló drivernek és a 320 W-ra korlátozott TGP értéknek.

A Shadow of the Tomb Raiderben 4K felbontás és Quality módra állított DLSS mellett 128 fps-t tudtak kisajtolni a kártyából, a Red Dead Redemption 2-ben pedig 226 képkockára volt képes DLSS nélkül. Ha igaznak bizonyulnak a tesztek, akkor az RTX 4080 50%-ot ver játékokban az elődjére, de kérdés, hogy az 1100 dollárról induló fogyasztói árat kik hajlandóak kifizetni ezért.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.