Hirdetés

Valamivel optimistább lett az Nvidia a GPU-hiány enyhülését illetően



|

A zöldek pénzügyi vezetője elárulta, hogy mikortól számíthatunk a készletek bővülésére.

Hirdetés

A régóta tartó GPU-hiány kapcsán mindenki azt találgatja, hogy vajon mikor normalizálódhat a helyzet. Az uralkodó vélekedés az, hogy 2022-ben sem lesz könnyű videokártyához jutni, amit korábban az Intel és az Nvidia vezetője is megerősített.

A legoptimistábbnak eddig még az AMD élén álló Lisa Su számított, aki kétszer is elmondta, hogy 2022 második felétől már a készletek bővülésére számít. Hozzá csatlakozott most az Nvidia pénzügyi igazgatója, Colette Kress, hasonló menetrendet vázolva fel a következő évre.

A vezető a UBS Global TMT gazdasági konferencián árulta el,  hogy a cég várakozásai szerint 2022 második felére már több GeForce-kártyát szállíthatnak.

Hirdetés

Ez pedig valamelyest a zöldek növekvő optimizmusáról árulkodik, Jensen Huang CEO augusztusban ugyanis még úgy közelítette meg a témát, hogy az "év túlnyomó részében" szűkös készletekkel számolnak.

A kettő persze nem zárja ki egymást, és nem is valószínű, hogy jövő ilyenkor dúskálni fogunk a videokártyákban, de az mindenképp biztató, hogy a piac két legnagyobb szereplője már látja a fényt az alagút végén.

Kress azt is elmondta, hogy az Nvidia addig is igyekszik bővíteni a kínálatot, hogy el tudják érni az aktuális pénzügyi negyedévre kitűzött céljukat. Ebben segíthet a nemrég ismét piacra dobott 2019-es sikermodell, az RTX 2060 is.  

A továbbra is rendkívül magas GPU-árak kapcsán a pénzügyi igazgató úgy nyilatkozott, hogy szeretnék normalizálni őket, ám erre csak a gyártókapacitás bővítésével van lehetőség. Arra vonatkozóan azonban Kress sem bocsátkozott jóslatokba, hogy mikor kerülhet sor a kereslet és a kínálat teljes kiegyenlítődésére.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.