Hirdetés

Valósággal tarolnak a japán DIY piacon az AMD Ryzen processzorok



|

A DIY kategóriában az AMD 68,6 százalékos piaci részesedést ért el a Ryzen processzoroknak hála.

Hirdetés

A PC Watch nemrég közölte a BCN összesített eladási adatait, méghozzá a japán DIY PC-s piac vezető kereskedőinek adatai alapján, a processzorokat vizsgálva. A jelentésből kiderült, hogy a DIY piacon tarol az AMD, a régióban 68,6 százalékos piaci részesedésnek örülhet a cég. 

Hirdetés

Az AMD fölfelé ívelő trendje még tavaly szeptemberben kezdődött, akkor 20 százalékos részesedése volt. Először aztán az Intel processzorok készlethiánya lendítette fel a szekeret, majd a túlárazás Intel oldalon. Sokat segítettek a második-generációs Ryzen chipek leértékelései, majd a harmadik-generációs Ryzen lapkák debütálása. Ez utóbbiak nem csak jól lettek árazva, meg is verik az Intel rivális ajánlatait. 

Mindezek fényében jól látszik, hogy az AMD-nek továbbra is az OEM-ekkel és az előre épített PC-k piacával van gondja. Ezekben a kategóriákban még mindig az Intel az úr, akkor is, ha éppen az AMD chip olcsóbb, vagy éppen erősebb, hatékonyabb, esetleg mind egyszerre. 

Az Intel elsősorban úgy tartja fenn az uralmát, hogy nagy mennyiségekben értékesít, és az OEM piacra koncentrál a DIY kereskedelmi vonal helyett. Japánban az előrekonfigurált PC-k mindössze 14,7 százalékában van AMD processzor, bár az arány egyre emelkedik. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.