Hirdetés

Valóságos termékdömpinggel támadja a CES-t az Acer



|

Számos újdonságot hozott a gyártó Las Vegas-i bemutatója a Chromebookoktól az asztali gépeken át a gamingig.

Hirdetés

Habár a Las Vegas-i Consumer Electronics Show, vagyis a CES hivatalosan csak január 5-én veszi kezdetét, az évek során már hozzászokhattunk, hogy egyes gyártók egy kissé hosszabbra nyújtják a technológiai extravaganzát, és már a hivatalos programok előtt megmutatják az adott évre szóló újdonságaikat. Így tett a PC-s piac legnagyobb szereplői között nyomuló Acer is, amely valóságos termékdömpinggel igyekezett felhívni magára a figyelmet.

ChromeOS-t mindenkinek

A Google webalapú operációs rendszere világszerte egyre népszerűbb választás, az Acer pedig 2023-ban több erre épülő eszközzel is támadja a piacot. Az egyik a Chromebox CXI5 asztali miniszámítógép, amelyet akár 12. generációs Intel i7 processzorral is kérhetünk, a vállalatok számára pedig az üzleti funkciókkal felszerelt Chromebox Enterprise CXI5 variánsban is elérhető lesz.

Acer Add-In-One 24
Acer Add-In-One 24

Igény esetén ezt egészíti ki az Add-In-One 24 moduláris rendszer, amelynek gerincét egy 5 MP-es beépített webkamerával felszerelt IPS LCD (FHD felbontással) monitor adja. Ennek hátulján dokkoló található, amely képes befogadni a Chromebox CX5 mindkét variánsát, egy iMachez hasonló komplett asztali rendszert alkotva. A Chromebox CX5 és a CX5 Enterprise márciusban érkeznek meg Európába, az árukat illetően viszont még csak az amerikai árcédula ismert, ahol 289 dollárt kérnek majd értük. Az Add-In-One 24 esetében szintén márciusi rajttal számolhatunk, az amerikai ár pedig 799 dollár lesz.

Hirdetés

Középkategóriás offenzíva

Az Acer termékeinek derékhadát a középkategóriában versengő Aspire-modellcsalád adja, így nem csoda, hogy itt több szinten is frissül a tajvani gyártó palettája.  A Windows 11-el érkező Acer Aspire S all-in-one asztali PC egy vékony, nagy teljesítményt ígérő eszköz, 27 és 32 hüvelykes kivitelben, akár 13. generációs Intel Core processzorokkal, valamint Intel Iris Xe és Intel Arc A-sorozatú GPU-kkal. A 27 hüvelykes variáns már januárban megjelenik, 1200 eurós áron, az 1799 euróért vesztegetett 32 hüvelykes kivitel pedig júniusban érkezik.

Acer Aspire S 32
Acer Aspire S 32

A laptopokat illetően az Aspire 3-szériás modellek nyitják a sort, Intel Core i3 N-szériás processzorokkal, melyek kapcsán az Acer 17%-kal jobb hűtést ígér az előző generációhoz képest. A 14, 15 és 17 hüvelykes méretben érkező notebookok 1080p-s FHD kijelzőt kínálnak, mindössze 1,6 kg-os súllyal, valamint USB Type-C, HDMI 2.1 és Wi-Fi 6E portokkal. Az Aspire 3 laptopokért kiviteltől függően 479-599 eurót kér az Acer, január-februárra időzített megjelenéssel.

A következő lépcsőfokot az Aspire 5-sorozat jelenti, melynek 14, 15 és 17 hüvelykes képviselőibe már 13. generációs Intel Core CPU-t és igény szerint GeForce RTX 2050 grafikus gyorsítót is kérhetünk. Az 1080/1440p-s IPS kijelzővel szerelt újdonságok legfeljebb 32 GB DDR4 memóriával és 1 TB-os M.2 SSD-vel bírnak, a hűtésüket pedig légbeömlős billentyűzet is segíti. A 14 és 15 hüvelykes Aspire 5-variánsok egyaránt 799 euróról indulnak márciusi megjelenéssel, a 17 hüvelykes kivitel viszont csak valamikor a második negyedévben érkezik, egyelőre ismeretlen európai árral (az USA-ban 699 dollár lesz).

Acer Aspire 5 17
Acer Aspire 5 17

Az Acer ezek mellett egy intelligens hangszórót is bedobott a kalapba: ez az Acer Halo Swing Smart Speaker DTS sounddal, Google Asszisztensel és LED-pontkijelzővel. Az eszköz 199 euróért kerül piacra, de hogy mikor, az rejtély.

Könnyed fürgeség

A vékony és pillekönnyű ultrabookos kategóriában a Swift-sorozat képviseli a tajvaniakat, amelyben több, átdolgozott dizájnnal ringbe szálló új modellt is kapunk. A sort a 13. generációs Intel Core H-erőforrásokkal felvértezett Swift 14 nyitja, WQXGA vagy WUXGA érintőkijelzővel, egy 14,95 mm-es házba csomagolva, a teljes csomag pedig csak 1,2 kg-ot nyom. A 9,5 órás üzemidővel kecsegtető készülékek 1699 eurós áron érkeznek, már ebben a hónapban.

Acer Nitro 14
Acer Nitro 14

A Swift X14 esetében már akár GeForce RTX 4050 grafikus chipet is kérhetünk, a megjelenítésért pedig egy 2,8K-s OLED kijelző felel, 120 Hz-es képfrissítéssel és 500 nites maximális fényerővel. Az Acer itt nem adta meg a méretet és a súlyt, az árat viszont igen: 1499 eurót kell majd fizetnie annak, aki rárepül az áprilisi megjelenéskor. Aki viszont olcsóbban szeretné megúszni az ultrabookozást, annak a 99 eurós Swift Go 14 és az 1099 eurós Swift Go 16 lehet figyelemre méltó ajánlat.

Acer Swift Go 16
Acer Swift Go 16

A kisebb modell 120 Hz-es, 2,8K-s OLED-kijelzőt kapott, a nagyobban már 3,2-n terpeszkednek a tartalmak. Ami a processzort illeti, az Intel 13. generációs H-szériája adja az erőt, az Intel Movidius VPU-val kiegészülve. A méretet illetően az Acer tájékoztatója 14,99 mm-es unibody alumínium házat említ, 13-1,4 kg-os súllyal. A Swift Go 16 és a Swift Go 14 egyaránt támogatja az akár 2 TB PCIe Gen 4 SSD és az akár 16 GB LPDDR5 memória használatát. A kisebb változat már februárban, a nagyobb pedig márciusban kerül boltokba.

Nitrót a motorba

Az Acer gamereknek szánt laptopjai a Nitro termékcsaláddal indulnak, amely 16 és 17 hüvelykes modellekkel frissül. Az új Nitro 16-ról egyelőre annyit árultak el, hogy a 165 Hz-es frissítésű képernyő 5%-kal nőtt az elődjéhez képest, így 84%-os kijelző/készülékház arányt kapunk. Természetesen nem maradnak el a LED-ek sem, a billentyűzet megvilágításáról egy 4 zónás RGB rendszer gondoskodik.

Acer Nitro 17
Acer Nitro 17

Az Acer Nitro 17 esetében tudjuk, hogy Intel Core HX processzorokat kapunk, legfeljebb 32 GB DDR5 4800 MHz-es memóriával és 2 TB M.2 PCIe Gen 4 tárhellyel. Mindkét szérián ott figyel a HDMI 2.1 port, a microSD kártyaolvasó és két Thunderbolt™ 4 port, amely Power Delivery támogatással bír, továbbá három USB 3.2 Gen 2 port, amelyek közül az egyik lehetővé teszi az offline töltést.  Az Acer Nitro 16 és 17 májusban érkezik, 1499 és 1599 eurós áron.

A ragadozók terepe

Ha viszont azokat a gamer termékeket keressük, ahol a gyártó mindent beleadott, a Predator-modellek között kell válogatnunk. Itt szintén két notebookot hozott a CES-re az Acer, a Helios 16 és a Helios 18 képében. A Windows 11-es masinák 13. generációs Intel Core processzorral és GeForce RTX40-es Nvidia GPU-val izmoznak. Az elődökhöz képest az Acer itt teljesen új dizájnt villantott és továbbfejlesztett hűtést ígér, a plafont az Intel i9 CPU és az RTX 4080 GPU laptopos változata jelenti, 32 GB DDR5-4800 MHz RAM-mal és 2 TB PCIe NVMe SSD-vel. A Helios-gépek különböző kijelzőkkel kérhetők, a csúcsot a 250 Hz-es frissítésű MiniLED panel képviseli. A Helios 16 megjelenése márciusban várható 2400 eurós áron, míg a Helios 17 áprilisban érkezik 2500 eurós áron.

Acer Helios 18
Acer Helios 18

Ezzel azonban még nincs vége, az Acer két gaming monitort is leleplezett a Las Vegas-i expó alkalmából. A Predator X45 egy 45 hüvelykes ívelt (800R) OLED panellel ékeskedik, UQHD (3440x1440) felbontással, 1000 nites csúcsfényerővel és HDR10-támogatással.  A megjelenítő egy masszív, állítható fém állványt is kapott, a szemünk védelméről pedig az UGR>22 minősítés garantálásával gondoskodik.

A Predator X27U egy 27 hüvelykes WQHD (2560x1440) panel köré épül, 240 Hz-es képfrissítéssel, 0,01 ms-os válaszidővel és AMD FreeSync Premium támogatással. Mindkét monitor valamikor a második negyedévben érkezik, 1799 és 1099 eurós áron. Végezetül a gaming termékvonalhoz kapcsolódik, hogy az Acer január végén frissíti a SpatialLabs TrueGame 3D-s alkalmazást az ún. Utra üzemmóddal, ami a hivatalos leírás szerint a "a tökéletes 3D játékélményt kínálja a továbbfejlesztett sztereó renderelési képességek révén, mélységgel és élethű 3D geometriával rendelkező képeket vetítve".

Acer X45
Acer X45

Végezetül pedig az Acer egy egészen érdekes eszközt is beharangozott: ez az eKinect BD3, egy szobakerékpárral kombinált íróasztal, amellyel tekerve működtethetjük a számítógépünket. A felhasználók beállíthatják a kerékpár pedálozási ellenállását, valamint az ülés és az asztal magasságát. Az eKinect BD3 két USB Type-A és egy USB Type-C porttal, táska-akasztóval és italtartóval van felszerelve, ami további kényelmet biztosít akár az irodában, akár az otthonunkban.

A környezetbarát PCR-műanyag felhasználásával készült asztalnál egy óra folyamatos, 60 fordulat/perc sebességű kerékpározással 75 watt saját termelésű energiát állíthatunk elő. Az eKinect BD3 júniusban érkezik meg, és 999 eurónkba fog fájni, ha munka közben az edzést is le akarjuk tudni.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.