Hirdetés

Valve lényegében elismerte az új Steam Deck érkezését



|

Izgalmas jövőről mesél a cég legújabb kiadványa.

Hirdetés

Továbbra is hiánycikknek számít a Valve februárban megjelent hordozható PC-konzol hibridje, a Steam Deck, így aki most adja le a rendelését, leghamarabb október-december környékén juthat hozzá, akik viszont korábban kapcsoltak, azok a felpörgetett gyártásnak hála hamarabb kaphatják kézhez az eredetileg ígérténél.

Talán ezért is kalkukált úgy a Valve, hogy itt az ideje a terjeszkedésnek, és nemrég Japánban, Dél-Koreában, Tajvanon és Hongkongban is elérhetővé tette a tesztelők és a felhasználók által is lelkesen fogadott terméket. A vállalat egy angol nyelven is elérhető digitális könyvvel ünnepelte a távol-keleti rajtot, amely a gép mellett a Valve hátteréről is mesél a reménybeli vásárlóknak. Elsőként a GamingOnLinux szúrta ki, hogy a gazdagon illusztrált kiadvány lényegében elismerte a Steam Deck új kiadásának érkezését.

Hirdetés

A kötet 26. oldalán ugyanis a Steam Deck jövőjéről van szó, melynek kapcsán a vállalat rögtön azzal indít, hogy a Steam Deck a hordozható Steam gaming PC-k új kategóriájának első képviselője. Ha pedig ez nem lenne elég, a szöveg végén egyértelművé teszik, hogy hosszú távon számolnak a masinákkal:

"Egyébként ez egy többgenerációs termékcsalád. A Valve a belátható jövőben is támogatni fogja a Steam Decket és a SteamOS-t. Tanulni fogunk a Steam közösségtől a hardverünk új felhasználási lehetőségeiről, amelyekre még nem gondoltunk, és új verziókat fogunk készíteni, hogy még nyitottabbak és még sokoldalúbbak legyenek, mint amilyen a Steam Deck első verziója volt."

Alapvetően persze nem meglepő, hogy a Steam áruház üzemeltetője kitartana a hordozható gamer PC mellett, hiszen az eddigi visszajelzések alapján elsöprő sikernek tűnik a termék, amely nem igazán mondható el a Valve korábbi próbálkozásairól, például a Steam Controllerről vagy a Steam Machine kompakt számítógépről.

Így aztán a Steam Deck lehet az első Valve-kütyü, amely folytatást kap, az viszont ezen a ponton még rejtély, hogy ez egy ténylegesen is generációváltásként szállított 2.0-s verzió lesz-e, vagy egy drágább Pro-kiadás, esetleg valami egészen más.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.