Hirdetés

Váratlan helyről érkezhet segítség a chiphiány megoldásához



|

A tajvani TSMC egy igazi nagyágyúval együttműködve enyhíthet a helyzet súlyosságán.

Hirdetés

Régóta tart már a több szektort is szerencsétlen helyzetbe sodort chiphiány, de továbbra sem tudni biztosan, mikor szabadulhatunk meg ettől a problémától.

A TSMC az egyik legismerebb olyan vállalat, amelyik félvezetők gyártásával foglalkozik, és ha igazak a hírek, akkor nem akármilyen partnereket talált egy ígéretesnek tűnő vállalkozáshoz.

Hirdetés

A Nikkei beszámolója szerint a tajvani óriás a Sonyval közösen építhet egy vadonatúj gyárat Japánban, és ebben mások mellett a szigetország kormánya is segít. A vállalkozás célja az, hogy enyhítsék a chiphiány miatt keletkezett nyomást, illetve legyen egy tartaléktervük is, ha esetleg Kína hirtelen nekimenne Tajvannak.

A becslések szerint az új gyár 7 milliárd dollárba kerül, és állítólag a japán kormány szívesen állja a költségek felét. Az irányításért javarészt a TSMC felelne, míg a Sony a helyet biztosítaná. Az új gyárban mindenféle eszközhöz készülne chip, így például még autókhoz is, emiatt pedig az autóalkatrészekkel foglalkozó Denso is érdeklődik a projekt iránt.

Ha a tervek szerint halad a munka, akkor 2024-ben meg is nyithat a gyár.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.