Hirdetés

Vega grafikával bukkant fel egy Raven Ridge APU



|

A jelek szerint a Zen-alapú AMD processzor Vega grafikus vezérléssel érkezhet.

Hirdetés

A lapka kódnevének visszafejtése után a szemfülesek kiderítették, hogy a SiSoftware benchmark-adatbázisában felbukkant az AMD egyik új Raven Ridge APU-ja. 

Hirdetés

Mindebből pedig új információk derültek ki a Zen-alapú processzorról. A chip nem csak azért érdekes, mert a Zenre épít, hanem azért is, mert a jelek szerint az integrált grafikus vezérlése már Vega-alapú. 

A chip úgy tűnik, hogy négy maggal dolgozik, az órajele 3 GHz, boost mellett 3,3 GHz. Az nem tiszta, hogy asztali processzor vagy pedig laptopba szánt mobilchip. 

Az elnevezési szokások (és a kódnév) alapján mobilprocesszorról van szó, amelyhez viszont az ekkora órajel szokatlan. 

Amennyiben a korábbi pletykák hitelesnek bizonyulnak, akkor az AMD a mobil verziójú Raven Ridge processzorokat az idei év második felében dobja piacra. Elképzelhető, hogy a most felbukkant APU lesz az egyik, de most erősen megemelt órajellel használták. 

Természetesen a jelenleg elérhető Ryzen processzorokkal nem lesznek képesek felvenni a versenyt a Raven Ridge APU-k, de azért hozhatnak remek teljesítményt a laptopos mezőny számára. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.