Hirdetés

Vega grafikával jönnek a Raven Ridge APU-k



|

Az AMD megerősítette, hogy a Zen mikroarchitektúra és a Vega grafikus architektúra a Raven Ridge APU-kban találkozik.

Hirdetés

Minden jel - és a kiszivárgott OpenCL-táblák - arra utal, hogy az AMD a Zen mikroarchitektúráját és a Vega grafikus architektúráját egyesíti majd egyetlen lapkán, méghozzá a közelgő Raven Ridge APU-kon. 

Hirdetés

A Ryzen APU-k grafikus számítási egységei a Vega architektúrára építkeznek, és miközben adott a Zen CCX egység, addig a Vega grafikus mag maximum 12 NGCU-ja 768 stream processzort adhat a lapkának. 

A Raven Ridge processzorok maximum 4-magos kivitelben lesznek elérhetőek, az SMT-nek hála azonban a 8-szálas működés is támogatott. Az L3 cache mérete akár 8 MB is lehet, továbbá támogatott lesz a kétcsatornás DDR4-használat. 

Két 6 Gbps-os SATA port, az USB 3.0 portok és a PCI-Express 3.0 x16 felület kezelése is megoldott. A szivárgások egy 11 NGCU-s és egy 8 NGCU-s verziót emlegetnek. 

Az AMD a tervek szerint elsőként a laptopokhoz teszi elérhetővé a Ryzen 5 és a Ryzen 7 szériás Raven Ridge APU-kat, az asztali változatok később jöhetnek. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.