Hirdetés

Véget vetett az Nvidia a pletykáknak: ilyen táp kell az RTX 40-es kártyákhoz



|

Tisztázta az Nvidia, milyen tápra van szükség az új videokártyákhoz. Nem jó, de nem is tragikus.

Hirdetés

A nemrégiben bejelentett Nvidia RTX 40-es széria modelljei a piac legenergiaigényesebb videokártyái közé tartoznak. Nem meglepő, hogy már hónapok óta beszédtéma, a bejelentés óta pedig még jobban szárnyra kaptak pletykák azzal kapcsolatban, hogy egyes modelleknek milyen tápegységre lesz szükségük, mindenki a pénztárcáját féltve találgatott a témában.

Az Nvidia most végre tiszta vizet öntött a pohárba és elárulta, milyen PSU-ra van szükség ahhoz, hogy gond nélkül kihajthassuk a GPU-k minden energiáját.

A legtöbb beszédtémát természetesen az RTX 4090 energiaigénye biztosította, egyesek azt spekulálták, hogy akár 800-900W-os tápegység is kellhet a szörny megszelídítéséhez. Most végre kiderült, hogy ezek a találgatások alaptalanok voltak.

Hirdetés

Az RTX 4090 ugyanúgy 450W-os TGP-vel rendelkezik, épp úgy, mint az RTX 3090 Ti, és hasonlóan az elődhöz, az új modell is minimum 850W-os PSU-t igényel. Az RTX 4080 16 GB-os verziója kicsit visszább lép, a maga 320W-os TGP-jével elég lesz egy 750W-os PSU is.

Végül, de nem utolsósorban az RTX 4080 12 GB már egy egészen barátságos 285W-os TGP-vel érkezik, amihez a gyártó egy 700W-os egységet javasol. További jó hír, hogy most már az Nvidia is megerősítette, nem lesz semmiféle új szabvány, vagy bármilyen különleges igény, tehát ha valakinek jelenleg is olyan tápja van, ami megfelel a fenti elvárásoknak, nyugodtan cserélhez az RTX 40-es szériára.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.