Hirdetés

Végre érkezik egy kisebb szabású RTX 4000-es kártya, de valószínűleg neked sem fog kelleni



|

Tovább bővül a legújabb generáció kínálata, az új modell azonban nem a gamereket célozza.

Hirdetés

Ugyan vitathatatlan, hogy az Nvidia új generációs videokártyái egészen elképesztő teljesítmény leadására képesek, közben nem szabad megfeledkezni arról, hogy a hűtésük szörnyen körülményes, és még a hatalmas, sosem látott méretű megoldásokkal is csak éppen a határértékeken belül sikerül tartani a GPU-k hőfokait.

Most végre bejelentett egy kisebb RTX 4000-es kártyát az Nvidia, ez viszont valószínűleg neked sem lesz több egy egyszer elolvasott, érdekes információnál.

Hirdetés

Ugyan a most bejelentett RTX 4000 SFF ugyan azt a magot használja, amit a játékra szánt RTX 4080, egészen más céllal látta meg a napvilágot. Az Nvidia ezt a videokártyát az enterprise driverekekkel hajtja, kifejezetten azzal a céllal, hogy minél jobban teljesítsen az MI-vel kapcsolatos alkalmazásokban, a CAD szoftverekben és különböző fejlesztői feladatok alatt. A videokártya "csak" két slotot foglal el, és gyárilag jár hozzá egy alacsony profilú keret is, ami megint csak sokat elárul az ajánlott felhasználási területéről.

A specifikációja sem rejteget sok meglepetést, a 20 GB GDDR6-os memória a maga 160-bites buszával elvárható egy ilyen kártyától, ahogy a 6144 CUDA, a 192 tensor és a 48 RT mag is. Ezekkel a specifikációkkal egy kicsivel az RTX 4070 Ti alá van pozícionálva, de a két modell teljesítménye egyáltalán nem összemérhető.

Az RTX 4000 SFF nyers erőben megközelítőleg sem lesz olyan combos, mint az RTX 4070 Ti, hiszen a hasonló specifikáció ellenére mindössze 70 wattot képes felvenni, cserébe sokkal könnyebben hűthető, és nyilván az áramellátása sem kíván komolyabb beavatkozást egy meglévő munkaállomásnál.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.