Hirdetés

Van, ahol úgy árulják az út szélén a videokártyákat, mintha zöldség lenne



|

Egy hardveres bolt már szőnyegről szórja a levetett bányászvasakat, még ha csak poénból is.

Hirdetés

A rekordgyenge forint és a rekordmagas ÁFA miatt Magyarországon továbbra sem olcsók - és valószínűleg már soha nem is lesznek azok - a videokártyák, a globális trendet nézve viszont közhelynek számít, hogy a kriptovaluták letérdelésével és az Ethereum energiatakarékosabbá válásával komolyan visszaesett a GPU-k iránti kereslet.

Ez pedig csökkenő árakat eredményezett, míg a piacot ellepték a bányászok által levetett használt kártyák is. Egy vietnámi üzlet most egy zseniális performansszal ábrázolta a nem is olyan rég még elképzelhetetlennek tűnő viszonyokat.

Hirdetés

A Hanoiban működő May Thinh Le Thanhoz befutott egy nagyobbacska szállítmány mindenféle használt bányászkártyákkal, a tulajdonos pedig elszórakozott kicsit, és az alábbi videó erejéig utcai árusítást rendezett a portékának. Ahogy a mellékelt kommentár írja, az áru olyan dögös, hogy egész nap legyeket kell kergetnie, a robogón beguruló vásárló pedig meg is szabadította két Radeon 6700XT-től.

Mi 10-ből 10 pontra értékeljük a jelenetet, külön kiemelve az olyan részleteket, mint az eladó tangapapucsa, a piacokon elengedhetetlen nejlonszatyor és a mérleg. Az előadás be is járta az internetet, így a Le Than most alighanem a világ leghíresebb PCs-boltja lett. Aki pedig szívesen nézegetne még hegyekben álló bányászkártyákat, annak érdemes elzarándokolnia az üzlet Facebook-oldalára, ahol több felvétel is látható a tekintélyes készletről.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.