Hirdetés

Vietnámban találták meg a Kaliforniában ellopott EVGA videokártyákat



|

Hosszú utat tettek meg, de sikerült egy vietnámi viszonteladónál rájuk találni.

Hirdetés

Októberben történt, hogy bűnözők elloptak egy San Franciscóból az EVGA dél-kaliforniai elosztóközpontjába tartó teherautót, ami tele volt GeForce RTX 30-as kártyákkal. A cég már akkor is pontosan tudta, hogy mely kártyákat kell keresnie, szériaszám alapján be tudta azonosítani azokat, ha a világon bárhol nyomukra bukkan.

A nyomok most egy vietnámi viszonteladóhoz, a Nguyen Công PC-hez vezettek, miután egy felhasználó ellenőrizte az általa vásárolt RTX 3080 Ti szériaszámát a gyártó oldalán.

Hirdetés

Az NCPC állítása szerint a disztribútor, akitől a kártyákat szerezték, azt állította, hivatalos forrásból származnak, és 1 hónap garanciát vállalt. Az RTX 3080 Ti-t vásárló fogyasztó rögtön jelezte a viszonteladónak, hogy gond van, mely felajánlotta a teljes vételár visszatérítését (járulékos költségekkel együtt), és elmondta, minden érintettet tájékoztatni fognak.

Az NCPC közleménye alapján nekik nem volt gyanús, hogy a kártyákat piaci ár alatt, mindössze 1 hónap garanciával tudják beszerezni. Felvették a kapcsolatot a beszállítóval, azt kérve, hogy a lopott kártyákat vegye vissza. Ezek egyébként valószínűleg Kínán keresztül jutottak az országba - lenyűgöző, mekkora utat tettek meg a világ másik feléről.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.