Hirdetés

Feltámad a klasszikus Logitech gamer-egér



|

Az MX518 egyszerre volt kényelmes, pontos és az árcédulája sem okozott infarktust. A kis félbevágott tojás most egy betű plusszal tér vissza.

Hirdetés

Azok a PC-s játékosok, akik nem az elmúlt pár évben kezdtek garázdálkodni a hardveres világban, bizonyára emlékeznek a Logitech egyik ikonikus modelljére. 2005 környékén az egyik legkedveltebb gamer rágcsálónak számított az MX518, amely egyrészt messziről felismerhető volt a félbevágott tojásra emlékeztető, kifejezetten kényelmes alakjáról, jóféle gombkiosztásáról és arról is, hogy itt még nem szaladt meg a toll az árcédulán. 2011-ben aztán kiadtak egy utódot, de az nem volt már akkora durranás, valószínűleg azért, mert kissé változtattak a felépítésén. Most viszont az eredeti koncepció modernizált változata tér vissza teljes pompájában.

Hirdetés

A Logitech megtartotta a "féltojás" formát és a gombkiosztás is az eredeti egerentyűt idézi, igazából csak egy elegánsabb és strapabíróbb anyagválasztással turbózták fel a külsejét (az új, sötéten csillogó színvilágot Nightfall fantázianéven emlegetik). A G MX518 névre hallgató utód belseje persze már egy teljesen más történet, itt minden 2019-es szintű a 16 ezer DPI-s Hero szenzortól a 32-bites ARM chipre épülő, 1 ms válaszidejű vezérlésig. Az eszköz saját memóriájában eltárolhatunk saját kiosztásokat is a 8 gombra, szóval ha egy másik PC-hez csatlakoztatjuk, ott is megmaradnak a megszokott beállításaink.

A G MX518 egyelőre csak vezetékes formában érkezik, bár ezt személy szerint nem bánom, a sokféle vezeték nélküli egerem helyett még mindig egy "drótosat" tartok a legmegbízhatóbbnak, és sok játékos van ezzel hasonlóképpen. Az ára pedig kifejezetten kellemes, előrendelni ugyanis 60 dollárért (tehát nagyjából 16 ezer forintért) lehet a gyártó weboldalán.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.