Hirdetés

Vízhűtéssel támad az Asus ROG Strix LC Radeon RX 6900 XT



|

Hivatalosan is bemutatkozott az Asus ROG Strix LC Radeon RX 6900 XT grafikus vezérlő, ez a gyártó leggyorsabb Radeon RX 6900-as modellje.

Hirdetés

Vízhűtéses csúcskártyát villantott az Asus, hivatalosan is debütált a ROG Strix LC Radeon RX 6900 XT. A kártya 2,2 slotos dizájnt kapott, továbbá 27,7 cm hosszú, persze a 240 mm-es radiátornak is kell még hely valahol a gépházban ezen felül. 

Sőt, maga a temperálás igazából egy kimondottan izgalmasnak tűhő hibrid megoldás, mert a cég mérnökei léghűtéssel kombinálták a folyadékhűtést. 

Hirdetés

A Navi 21-es lapkáról és a GDDR6 chipekről a 240 mm-es radiátorhoz szállítja a rendszer a hőt, ott pedig egy pár 120 mm-es, ARGB-s hűtőventilátor teríti szét azt. Van továbbá egy hűtőborda is külön ventilátorral a kártyán. 

A gyártó a konkrét órajeleket sajnos nem árulta el, de a három 8-tűs PCIe csatlakozó komoly gyári tuningra enged következtetni. Sőt, az Asus 850 wattos tápot ajánl a kártya mellé. A vezérlőre egy HDMI 2.1, két DisplayPort 1.4 és egy USB-C port jutott, maximum négy kijelző támogatott. A vételár még ismeretlen. Az ellenben kiderült, hogy az RGB-s fények az Aura Sync platformon keresztül vezérelhetőek és szinkronizálhatóak más Asus termékekkel. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.