Hirdetés

10 éven belül jöhet az AR kontaktlencse?



|

Egy szakértő szerint az Apple eddig soha nem látott innovációt hozhat a kiterjesztett valóság terén a következő évtizedben.

Hirdetés

Lényegében havonta érkeznek hírek arról, hogy az Apple a kiterjesztett és a virtuális valósággal kísérletezik, azonban kézzelfogható produktum egyelőre nem támasztotta alá ezeket a pletykákat. A rengeteg forrásból származó információk miatt viszonylag biztosak lehetünk benne, hogy a cupertinóiak azért valóban foglalkoznak a technológiával, erre pedig most egy szakértő is ráerősített.

Ming-Chi Kuo a MacRumors portálon bocsátkozott jóslatokba, miszerint az Apple 2030-as évekre olyan kontaktlencsékkel állhat elő, melyek a kiterjesztett valóságot használják.

Hirdetés

Egyelőre nem tudni, hogy mire alapozza feltevését a szakértő, hiszen még az erre a technológiára építő szemüvegeknek sem sikerült megvetniük lábukat a piacon, noha a nagy tech cégek bő egy évtizede kísérleteznek velük.

Kuo szerint ezeknek a lencséknek nem lesz saját számolókapacitása, tehát jó eséllyel az iPhone-okhoz csatlakoznak majd valamilyen úton. Az elemző úgy gondolja, hogy az almás cég 2022 közepére előáll AR-t használó headsetekkel, ezeket 2025-ben szemüvegek követik, majd ennek továbbfejlesztése lesz a kontaktlencse. 

Nem életszerűtlen jósolgatás, de ti mit gondoltok? Ez lenne a jó irány?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.