Hirdetés

10-magos processzorral ütne vissza a Core i9-9900K-nak az AMD



|

A jelek szerint készül a 10-magos AM4-es AMD processzor, vagyis a Ryzen 7 2800X.

Hirdetés

Az AMD azt szeretné, ha a tőzsdei árfolyama továbbra is szárnyalna, éppen ezért igyekszik meggyőzni a befektetőket arról, hogy igenis előnyben van az Intellel szemben. Még olyan áron is, ha ehhez az ütemterveket és a stratégiát rövid távon is változtatnia kell. 

Hirdetés

A hírek szerint az AMD már dolgozik a 10-magos, 20-szálas AM4-es processzorán. Az új modell az Intel közelgő Core i9-9900K-nak ütne vissza (az a CPU 8-magos és 16-szálas). 

A CPU jelenleg Ryzen 7 2800X néven fut, és már a CineBench nT teszteken is felbukkant. Természetesen a 10 magnak köszönhetően egyből a lista élére került az új modell, még a 12-magos Xeon X5650-et is megelőzte. 

A Forbes szerint mindenesetre gyanús, hogy az AMD hajlandó-e ilyen befektetésre, elvégre a Zen+ architektúra miatt nagyon át kellene tervezni a CCX-et, és erre igazából csak a Zen 2 nyújtana lehetőséget. Ez az év végén, az EPYC szériában debütálhat. 

Könnyen lehet viszont, hogy mivel a GlobalFoundries visszalépett a 7 nm-es fejlesztésektől, a TSMC pedig el van havazva (Apple, Qualcomm, NVIDIA), ezért az AMD addig is kénytelen bővíteni a kínálatát, míg az igazi újdonságai megérkeznek. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.