Hirdetés

10 milliárd dollárral menne Amerikába a Foxconn



|

Állítólag még a Toshiba memóriás üzletágáért is licitálna a Foxconn az amerikai befektetés mellett.

Hirdetés

A tajvani Foxconn az Apple egyik legfőbb beszállítója, és a hírek szerint egy 10 milliárd dolláros befektetéssel lépne be az amerikai piacra. 

Hirdetés

Az még nem dőlt el, hogy melyik államban hozzák létre a 7 milliárd dolláros kijelzőgyárat, ami a Sharp korábbi felvásárlásának hála indulhat el. 

Azt sem tudni, hogy az építkezéseket mikor kezdik el, de elvileg júliusban nyilvánosságra hozzák a döntéseket. A Foxconn emellett ajánlatot tehet a Toshiba memóriás üzletágára is, bár a 27 milliárd dolláros üzletnek elvileg megvan a nyertese, egy japán-amerikai közös csoport képében. Ha viszont a Foxconn beleszólhatna az üzletbe, azzal Kína is képbe kerülne a memóriachipek világában. 

A Foxconn a teljes ipari láncot visszavinné a hagyományosan gyártással foglalkozó amerikai államokba, a kijelzők mellett félvezetőkkel és felhőalapú technológiákkal is foglalkozna. Bár a Foxconn az automatizált működés irányába tolódott el, mindebből az amerikai gazdaság és a munkavállalók is profitálhatnak. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.