Hirdetés

1000 kilométerről küldtek adatokat a Google léggömbjei



|

Elképesztő rekordot állítottak fel a Google internetet szóró Loon léggömbjei.

Hirdetés

A Google öt éve indította el a Project Loont, amelynek a lényege az, hogy a világ távoli, félreeső területein is biztosítson internetelérést. A Loon immáron az Alphabet önálló leányvállalata, és nemrég nagy áttörést ért el. 1000 kilométerről küldtek adatokat a léggömbjei. 

Hirdetés

A Loon ezzel a korábbi rekordját tízszeres mértékben tudta felülmúlni. Ezúttal mindenesetre hét léggömb dolgozott együtt egy hálózatban. A leghosszabb átviteli pont 600 kilométeres volt. A mérnököket irányító Salvatore Candido szerint a Loon antennák olyan pontosak, mintha egy ember 100 méterről találna egy labdával egy szemetesbe. 

Candido szerint a Loon a felszíni megoldásokhoz képest 20-30-szor nagyobb területet tud lefedni, és adatokat küldeni a földön lévő felhasználóknak. 

A Loon léggömbjei ráadásul 200 napig is képesek a levegőben maradni. Egy hurrikán pusztítása után ezek biztosították az internetelérést Puerto Ricóban is. Jövőre már Afrikában is szolgálatba állnak a léggömbök, többek között Kenyában. A hegységekkel tarkított területek komoly nehézségeket okoznak a hálózat kiépítésében, de a léggömböknek ez nem lesz akadály. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.