Hirdetés

128 GB RAM-ot is kezelnek az új Intel processzorok



|

Az Intel kilencedik-generációs, LGA1151 foglalatú Core processzorai immáron 128 GB RAM-ot támogatnak.

Hirdetés

Az Intel 6-magos Coffee Lake megoldása alapvetően a Kaby Lake-et egészítette két extra maggal, az integrált GPU és egyebek nem változtak. A 8-magos Coffee Lake Refresh lapka már javított az integrált memóriakontrolleren, illetve bizonyos sérülékenységeket hardveresen is orvosolt. 

Hirdetés

A 128 bites, kétcsatornás integrált memóriakontroller immáron akár 128 GB memóriát is támogat. Az Intel jelenlegi, DDR4-képes mainstream asztali processzorai csak maximum 64 GB RAM-ot kezelnek, ahogyan az AMD AM4-es Ryzen processzorai is. 

A 128 GB-os támogatás egyébként megmagyarázza, hogy miért kerül elő egyre több nem szabványos modul (mint az ASUS DC DIMM-ek). A Samsung pedig már elkészült a JEDEC előírásainak megfelelő 32 GB-os dupla UDIMM modullal. Mindezek közben 2019-ben végre csökkenhetnek a memóriaárak, és így végeredményben könnyebb és olcsóbb lesz kétcsatornás, 32 GB-os memóriakitet vásárolni. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.