Hirdetés

128 szál és 5150 MHz, ennyi kellett az új Cinebench R23 világrekordhoz



|

Egy merész kísérletező és egy AMD Threadripper Pro 5995WX kellett az új világrekord eléréséhez.

Hirdetés

Nagyon szomorú, hogy az AMD Threadripper processzorok ára az egekbe szállt, így pedig teljesen elérhetetlenné váltak az átlagos halandók számára. Pedig biztosan sokan feszegetnék a CPU-k határait, ahogy azt tette most egy merész overclocker, aki ha már ott járt, gyorsan meg is döntötte a Cinebench egyik világrekordját.

Ehhez persze folyékony nitrogénes hűtésre volt szükség, na meg egy AMD Ryzen Threadripper Pro 5995WX-re, ami nagyjából 3 millió forintba kerül.

A TSAIK névre hallgató fanatikus a Cinebench R23 többmagos mérésének ranglistájára 116 142 ponttal iratkozott fel, amivel rögtön az első helyre kvalifikálta magát.

Hirdetés

A korábbi rekordot még tavaly augusztusban állította be blueleader, akinek 2 darab, szintén AMD-s Epyc 7763-ra volt szüksége a 113 566-os pontszámhoz.

Az 5995WX-es modell jelenleg a legnagyobb és legbetegebb processzor az AMD Threadripper választékban, ami korábban a PC Master Race piramisának csúcsát ostromló hardcore felhasználókat célozta. Sajnos ez manapság már kevésbé igaz, hiszen a Threadripperek ára elképesztően elszállt, az 5995WX például alig kapható, ahol pedig feltűnik, nagyjából három millió forintot kell érte fizetni.

Na persze az árcédula nem teljesen indokolatlan, az 5995WX ugyanis 64 darab Zen 3 maggal rendelkezik, ami 128 szálat jelent, a boost órajel pedig nem kevesebb, mint 4,5 GHz. Ezzel már magában is igen erős versenyző a többmagos teszteken, TSAIK azonban egészen 5150 MHz-ig túlhúzta az All Core órajelet egy folyékony nitrogénes hűtésnek köszönhetően.

Egymagos méréseken valószínűleg még durvább eredményeket tudna felmutatni, hiszen ott külön kiválogathatóak a legjobban teljesítő magok, itt azonban szükség van minden elem szinkronizálására, így pedig a 650 MHz-es előrelépés nagyon szép eredmény.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.