Hirdetés

15 százalékkal is csökkenhet az SSD-k vételára



|

Továbbra is hegyekben állnak a NAND flash lapkák, így aztán 2021 első negyedévében csökkenhetnek az SSD-meghajtók vételárai.

Hirdetés

A jelentések szerint a jövőben is meglehetősen nagy készletekben állnak majd rendelkezésre a NAND flash lapkák, így a túlkínálat ahhoz vezethet 2021 elején, hogy csökkennek az SSD-meghajtók vételárai. Megy a találgatás, hogy mikor éri meg újat venni: vajon az ünnepi akciók a kedvezőbbek vagy pedig jövőre még többet csökken majd az ilyen adattárolók ára? 

A TrendForce elemzői szerint 2021 első negyedévében a NAND flash chipek átlagára 10-15 százalékkal csökkenhet, ennek eredményeképp az első három hónap során ugyanennyivel mérséklődhet az SSD-meghajtók árazása is. 

Hirdetés

A szakemberek felhívták a figyelmet, hogy a PC-s RAM-okra és a NAND flash chipekre nagyjából ugyanakkora kereslet van, de előbbi készletei normál szinten vannak, utóbbiból pedig túlkínálat van a piacon. 

A TrendForce azt jósolja, hogy 2021-ben a NAND flash lapkák 31 százalékát használják majd fel fogyasztói SSD-khez, 20 százalékát üzleti SSD-khez, 41 százalékát pedig eMMC és UFS tárhelyekhez. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.