Hirdetés

16 GB RAM-mal is van már mini Chuwi laptop



|

A mindössze 8 hüvelykes Chuwi MiniBook laptop korlátozott darabszámban akár 16 GB RAM-mal szerelve is elérhető.

Hirdetés

Mindig is volt valami vonzó az apró PC-kben, ezt pedig leginkább talán azok érzik át, akik régebben PDA-kkal, majd UMPC-kkel, aztán netbookokkal szemezgettek. Az egyre nagyobb okostelefonok aztán nagyjából értelmetlenné tették ezt a vonalat, sőt, a táblagépek piacát is részben kiütötték. A jelek szerint azonban van igény erre a kialakításra, ugyanis idén jönnek divatba a mini laptopok: a GPD P2 Max, a One Mix 3 Yoga és a Chwui MiniBook. Ezek pedig nem vérszegény hardverrel jönnek, a legtöbb egy átlag notebookot is megszorongathat.

Hirdetés

A Chuwi első mini laptopja ugyan a leggyengébb a mezőnyben, de így is 8 hüvelykes, 360 fokban fordítható érintőkijelzőt kínál, a mindössze 430 dolláros vételár mellé Intel Celeron N4100 CPU jár. De plusz száz dollárért (legalábbis a közösségi finanszírozási kampány alatt) már Core m3-8100Y jár. 

A Chuwinak eddig nem volt olyan konfigurációja, amibe 16 GB RAM is fér, de már van. Ezt csak az erősebb CPU mellé lehet kérni, a kampány során ilyet választók számára csak korlátozott mennyiséget tart fenn a Chuwi. 

A Chuwi MiniBook szeptemberben jelenik majd meg, és a riválisaihoz képest gyengébb, hiszen NVMe SSD helyett csak eMMC tárhelyet kínál, a kijelzője pedig "csak" 1920 x 1200-as. Emellett aktív tollakat sem támogat. M.2-es SSD azonban fér bele, és mini laptopként sokak számára lehet vonzó eszköz. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.