Hirdetés

16-magos AMD Ryzen 3000 processzorról szivárogtattak



|

Tum Apisak ezúttal egy 16-magos mérnöki mintára tette rá a kezét - lehet, hogy a Ryzen 9 3800X-ről van szó.

Hirdetés

Az AMD idén nyáron dobja piacra a 7 nm-es Ryzen 3000-es processzorsorozatát, az Intel eközben nemrég erősítette meg, hogy csak 2021-ben jönnek a 7 nm-es processzorai. 

Hirdetés

Az AMD maga erősítette meg egyébként a legtöbb szivárgást a Zen 2 architektúrára építő új AMD chipekkel kapcsolatban, bár a 16-magos processzorokról, amiket Lisa Su a CES-en emlegetett, még nem volt szó. Az viszont biztos, hogy léteznek, az AMD-ügyekben megbízható Tum Apisak nemrég ugyanis elárulta, hogy hozzájutott egy mérnöki mintához. 

Valószínűleg egy prototípusról van szó, amit az alaplap-gyártók kaptak az X570-es tervezésekhez az AMD-től. Apisak szerint nincs szabványos kódneve a CPU-nak, és a specifikációk sem passzolnak az AdoredTV által szivárogtatott 16-magos modellekhez. 

Apisak 16-magos CPU-ja 3,3 GHz-es órajelen dolgozik, boost mellett akár 4,5 GHz-en. A tippek szerint nem kizárt, hogy mégis a Ryzen 9 3800X-ről van szó, ami elvileg 3,9 - 4,7 GHz-en ketyeg. A mérnöki mintákat általában módosítják a megjelenésig. 

Egyesek szerint lesz olyan CPU, ami még a Ryzen 7 3700X tervezett 4,2 és 5 GHz-es órajeleire is rálicitál, Apisak maga pedig képeket is ígért a 16-magos chipről. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.