Hirdetés

160 TB memória van a HP új gépében



|

A The Machine prototípusa kombinálja a RAM-ot és a tárhelyet, és bizonyos értelemben a jövőt jelent(het)i.

Hirdetés

A Hewlett Packard Enterprise bemutatta a The Machine prototípusát. Ez a világ legnagyobb számítógépe, amely egyetlen memóriát használ. 

Hirdetés

Pontosabban fogalmazva nincs különbontva a RAM és a tárhely. A rendszer ehelyett 160 TB memóriát kapott, aminek hála gyorsan tud nagy mennyiségű adatot feldolgozni. Az architektúrában rejlő lehetőségeknek hála ráadásul még több memóriát is be tudnak vetni. 

Eredetileg memristor technológiára alapozott volna a projekt, de legalább végül nem felejtő memóriát használ. Ennek hála DRAM-szerű sebességet kapunk, de az adatok megmaradnak kikapcsolt állapotban is, mint egy SSD-n. 

A The Machine a memóriaalapú számítások előnyeit aknázza ki, vagyis több CPU is hozzáfér ugyanahhoz a memóriaegységhez, az adatokat nem kell mozgatni. A prototípus Linux rendszert használ, illetve 1280 darab 64 bites, ARM-alapú ThunderX2 CPU-magot. A hatékonyságot réz kábelek helyett optikai kábelekkel fokozták. 

Egyelőre természetesen nem a végfelhasználóknak szánják a technológiát, de az adatközpontok után gyorsan eljuthat az otthonokba is, mint az Intel 3D XPoint-alapú tárhelyei. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.