Hirdetés

20 dollárért 4K-képes gépet ad az Orange Pi



|

A lapka jellegű Orange Pi One Plus PC olcsó, a nagy érdekessége viszont az, hogy 4K- és HDR-képes.

Hirdetés

A Raspberry Pi sikere óta rengeteg apró és olcsó, lapka jellegű számítógépből lehet válogatni. Az Orange Pi is kiadott most egy újabb modellt. 

Hirdetés

Az Orange Pi One Plus egy olyan mini számítógép, ami 4-magos Allwinner H6 V200 chipet kínál, ARM Cortex-A53 processzorral és ARM Mali-T720MP2 grafikával. 

Az apróság legérdekesebb jellemzője, hogy támogatja a 4K-t és a HDR-tartalmakat, pedig mindössze 20 dollárba kerül. 

Ennyiért 1 GB RAM, microSD-slot (32 GB-os maximummal), gigabites Ethernet, HDMI 2.0a (4K@60), USB 2.0 és microUSB jár. A 68 x 48 milliméteres lapka mindössze 50 grammot nyom a mérlegen. 

A megjelenéskor az Orange Pi One Plus az Android 7.0-t támogatja, de a fejlesztők szeretnék az Ubuntut is futtatni rajta. Más Orange Pi termékekre már van Linux képfájl, de ez az első, amiben Allwinner H6 chip van. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.