Hirdetés

200 appot függesztett fel a Facebook



|

Kimerítő nyomozást kezdett a Facebook azokkal az alkalmazásokkal szemben, amelyek nem megfelelően kezelték a felhasználói adatokat.

Hirdetés

A Facebook nemrég újabb információkat adott ki egy nyomozásával kapcsolatban. A nyomozást olyan appokkal szemben folytatják, amelyek nagy mennyiségű személyes adatot gyűjtöttek be a felhasználóktól, még a 2014-es változtatások előtt. A Facebook akkoriban csökkentette az adatok mennyiségét, amelyeket a külső felek megkaphatnak. 

Hirdetés

A közösségi óriás egyelőre körülbelül 200 appot függesztett fel, és vizsgál meg alaposabban. Arra kíváncsiak, hogy nem éltek-e vissza a fejlesztők az adatokkal. Ha valaki rosszul kezelte a személyes adatokat, akkor annak az alkalmazásait kitiltják. A felhasználókat a facebook.com/help/yourinfo oldalon értesítik, ha esetleg érintettek az ügyben. 

A Facebook szerint a vizsgálat már tart, azonban időbe telik. Egyik oldalról ki kell deríteniük, hogy mely appok fértek hozzá nagy mennyiségű személyes adathoz. Másrészt az érintett alkalmazások ügyében mélyebbre kell ássanak, kérdéseket kell feltegyenek, információkat kell bekérjenek, interjúkat kell tartsanak, valamint auditot kell indítaniuk. 

A márciusban kirobbant Cambridge Analytica-botrány kezdetekor Mark Zuckerberg azt mondta, hogy ezeknek az appoknak a vizsgálata az első lépcső lesz abban a háromfázisos tervben, amivel a történtekre reagálnak. Ezután jöhet majd az appok számára átadott információk korlátozása (csak az illető nevét, e-mailcímét és profilképét kaphatja meg egy app), és végül egy eszköz, ami lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy megnézzék, mely appok rendelkeznek hozzáféréssel az adataikhoz. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.