Hirdetés

2011 óta nem estek ilyen nagyot a memóriaárak



|

Egy negyedév alatt közel 30 százalékos zuhanást mérték a TrendForce elemzői, ami a legnagyobb 2011 óta.

Hirdetés

A TrendForce elemzői (akik a DRAMeXchange divízión belül dolgoznak) a PC-s DRAM-piacot vizsgálták, és arra jutottak, hogy februárban szokatlanul nagy mértékben csökkentek az árak, negyedéves megállapodások helyett pedig már havi üzletek születnek. A mostani negyedéves csökkenés az eredetileg várt 25 százalékosnál is nagyobb volt, és elérte a közel 30 százalékot. Ez a legnagyobb szezonális visszaesés 2011 óta. 

Hirdetés

A szakértők megfigyelése szerint a készletek egészen a tavalyi negyedik negyedéves árcsökkentések kezdete óta halmozódnak, a legtöbb DRAM-beszállító pedig most 6 hétre elegendő készlettel dolgozik. Az Intel gyengébb processzorainak hiánya eközben az ősz végéig tart majd, az OEM-ek pedig a visszaeső kereslet mellett nem tudják elfogyasztani a DRAM chipek készleteit.

A piac így szabadesésbe kezdett, vagyis a nagyobb árcsökkentések sem fogják felpörgetni az eladásokat. A nagyon magas készletek továbbra is csökkenő árakat eredményeznek majd az idei évben, ha valamilyen trükkel nem sikerül alaposan felerősíteni a keresletet. 

Az SK Hynix eközben 107 milliárd dollárnak megfelelő összeget fektet majd be négy új ostyagyárba, hogy fokozza a versenyképeségét. A Micron egy tesztelő- és csomagolóüzem építésébe kezdett, a leányvállalata pedig új ostyagyárat fontolgat, amivel alaposan fokozhatnák 2021-ben a termelést. A Samsung jelenleg is építi a második gyárát Phjongthekben. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.