Hirdetés

2019 az olcsó 1 TB-os SSD-k éve lesz



|

A hírek szerint az idei évben a PC-s felhasználók számára az 1 TB-os SSD-meghajtók jelentik majd a legjobb befektetést.

Hirdetés

Nagyon úgy néz ki, hogy az idei évben a PC-s felhasználók számára az 1 TB-os kapacitású SSD-meghajtók vásárlása lesz a legjobb befektetés. A Digitimes szerint ugyanis éves szinten 50 százalékkal zuhant ezeknek az eszközöknek a vételára. 

Hirdetés

Az 1 TB-os, 2,5 hüvelykes SATA SSD-k már 99 dollártól elérhetőek, míg a gyorsabb NVMe meghajtók, M.2-es formátumban 130 dollártól startolnak. A tavalyi év elején még 160 és 200 dollárt kellett ezekért minimum fizetni. 1 TB-os SSD-nek számít minden, aminek 960, 1000 vagy 1024 GB a kapacitása, a gyártói beállításoktól függetlenül. 

Hazánkban a SATA formátumú 1 TB-os meghajtók már 40 000 forint beszerezhetőek, köztük a Samsung egyik megbízható modellje, a 860 QVO is. Az M.2-es adattárolók nagyjából 40 000 forint környékén indulnak ilyen kapacitásban. 

Az SSD-k árzuhanását tovább gyorsítja a 96-rétegű 3D NAND flash megjelenése, a magasabb sűrűséget garantáló QLC NAND flash, az, hogy egyre nagyobb hegyekben állnak a régi technológiát (például 64-rétegű TLC NAND flash) használó meghajtók készletei, valamint a negyedéves 15 százalékos árcsökkenés a NAND flash piacon. 

Az elmúlt évben a fogyasztóknak szánt SSD-k sebességei nem igazán emelkedtek, és az idei évben sem várható ilyen téren számottevő gyorsulás (leszámítva a PCIe Gen 4.0-alapú üzleti SSD-ket). 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.