Hirdetés

Idén végre csökkennek a memória-árak



|

Az elemzők szerint minden adott ahhoz, hogy az első negyedévben akár 20 százalékkal olcsóbbak legyenek a modulok.

Hirdetés

Mindezt DRAMeXchange-ről érkező hírekben és elemzésebben boncolgatják. Ez részletesebben úgy néz ki, hogy a piaci és ellátási folyamatok kedvező hatásai miatt már januárban akár 10 százalékkal kevesebbe kerülhetnek egyes memóriamodulok, majd pedig a következő két hónap is további árcsökkenést hozhat. Ráadásul egyes gyártóknál kissé beragadt a készlet, ami miatt további árengedmények várhatóak.

Hirdetés

Ez persze egyrészt nem feltétlenül jelenti azt, hogy a boltokban is rögtön kisebb árak szerepelnek majd a címkéken, hiszen az elemzések a DRAM modulok árairól szólnak, tehát egyelőre a legmagasabb szinten indul el a folyamat. Ez viszont a kiskereskedelmi forgalomba kerülő memóriák árába is szépen be fog gyűrűzni, bár az elemzők a legnagyobb árcsökkenést a szerverekbe szánt modulokkal kapcsolatban várják.

Ami viszont jó hír, hogy az árcsökkenés tartósabb trendnek tűnik. Ugyan több komolyabb gyártó, például a Micron már eleve csökkentett árakat és náluk már valamelyest csökkent a beragadt készlet szintje, de a Dél-Koreában működő gyártóknál még nem volt árcsökkenés, és onnan még mindig magas készleteket jelentettek, tehát ha ők is elkezdenek áreséssel megszabadulni ezektől, az akár az egész idei évre tartósan olcsóbb memóriákat eredményezhet.

Az viszont jó kérdés, mit hoz ez a távolabbi jövőre nézve, hiszen így a gyártók kénytelenek jóval kisebb profitrátával eladni a modulokat, és az így kieső bevételt később biztosan szeretnék valahogy visszatornászni. Egyelőre viszont várjuk szépen a RAM-akciókat, és az aktuális infókért nézegetni a DRAMeXchange-en látható árváltozásokat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.