Hirdetés

2019-ben nőtt a PC-s piac



|

Nagyon sokáig csak zsugorodott a PC-s szektor, 2019-ben azonban igazából már növekedett.

Hirdetés

Sok évnyi folyamatos visszaesés után a PC-s eladások végre fellendültek. A Gartner és az IDC piacelemzői szerint 2019 utolsó negyedévében nőttek a PC-s eladások, és így az egész évet visszahozták. A Gartner 70,6 és 261 milliós darabszámot említ, az IDC pedig 4,8 és 2,7 százalékos növekedést a negyedévre és az évre vonatkozóan. Ezzel 8 évnyi csökkenés állt meg. 

Hirdetés

A Gartner a Windows 7 nyugdíjazását nevezte meg a fellendülés okaként, amit az Intel CPU-k hiánya miatt visszafogott tényleges eladások sem tudtak meggátolni.

Eközben az IDC úgy látja, hogy a Lenovo, a HP és a Dell is megszilárdította a helyzetét a szektorban, és hárman együtt az ágazat 65 százalékát uralják. A legnagyobb a maga 24,8 százalékos részesedésével a Lenovo, amit a HP (23,8) és a Dell (17,4) követnek. A legnagyobb növekedést a Dell érte el. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.