Hirdetés

2020-ban jönnek az Intel első videokártyái



|

Az Intel kínai leányvállalata konkrét részleteket árult el az Intel Xe grafikus vezérlőkről, amelyekkel megizzasztanák az AMD-t és az NVIDIA-t.

Hirdetés

Az Intel kínai leányvállalata nemrég konkrét részleteket árult el a közelgő Xe szériás dedikált videokártyákról. A Weibón azt állította az Intel, hogy az első GPU-k 2020-ban érkeznek, és 10 nm-es FinFET gyártástechnológiára építenek majd. 

Hirdetés

Az Intel ezután 2021-ben áll majd át a 7 nm-es technológiára, a második-generációs GPU-k pedig már a hardveres raytracinget is támogatják majd. 

Korábban azt lehetett hallani, hogy a hardveres raytracingre képes Xe GPU-kat adatközpontokba szállítanák - ezt meg is erősítette az Intel. A Xe architektúra azonban a fogyasztókat is kiszolgálja majd, vagyis az asztali PC-k világában is hódítana az Intel, az AMD és az NVIDIA kárára. 

A kínai divízió ráadásul még hivatalos, renderelt képeket is kiadott egy asztali vezérlőről, ami fém burkolatot és jégkék betéteket kapott. Az Intel tripla ventilátoros hűtőegységet fontolgat, fém hátlappal - a képek szerint. A GPU három DisplayPort csatlakozót és egy HDMI-t is kínál. 

A renderelt anyagok alapján két 8-tűs PCIe csatlakozó van a jobb oldalon, a burkolat pedig még RGB-s világítást is rejthet. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.