Hirdetés

2020 első felében jöhetnek a következő-generációs NVIDIA Ampere GPU-k



|

A jelentések szerint a jövő év első felében futnak be a 7 nm-es, következő-generációs NVIDIA GPU-k.

Hirdetés

Az Igor's Lab forrásai szerint az NVIDIA már 2020 első felében piacra dobhatja a következő-generációs Ampere GPU-kat. A GeForce RTX Super kártyák érkezése után tehát hamarosan újabb meglepetést okozhat a cég a Turing-felhozatal leváltásával. 

Hirdetés

A jelenlegi csúcskategóriás GeForce RTX 2080 Ti, RTX 2080 Super megoldásokat közvetlenül váltaná le az NVIDIA, az Ampere jobb teljesítményt és technológiai előrelépést is ígér. 

A 7 nm-es gyártástechnológiával készülő GPU-knál elfelejthetjük a Turing által használt, korosodó 12 nm-es eljárást. Csak ez magában több mint 50 százalékos növekedést hoz tranzisztorsűrűségben, ami jóval nagyobb teljesítményt és kisebb fogyasztást eredményezhet az előző-generációhoz hasonlítva. 

Bár azt nem tudni, hogy ki gyártja majd a chipeket, figyelembe véve a TSMC drámai leterheltségét, a Samsung lehet a befutó. A ray tracing a szakértők szerint marad, de több hardver és jobb szoftver támogatja majd. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.