Hirdetés

2020 közepén jöhetnek az első 10 nm-es Intel GPU-k



|

A Digitimes úgy értesült, hogy 2020 középre várhatjuk az első dedikált Intel Xe videokártyákat, 10 nm-es technológiával.

Hirdetés

A Digitimes jól értesült forrásai szerint az Intel hamarosan bemutatja az első dedikált Xe grafikus vezérlőit, majd a 10 nm-es videokártyák első hulláma valamikor 2020 közepén meg is jelenik. 

Hirdetés

A tippek szerint júliusra vagy augusztusra várhatjuk a kártyákat, és a fogyasztók kapnak majd az első Xe GPU-kból. Az Intel azt reméli, hogy gyorsan sikerül majd részesedést szereznie a piacon. 

A mostani jelentésben megjegyezték, hogy az Intel GPU-k már kaptak támogatást az ellátólánctól, illetve az Intel processzorokba is integráltak ilyen megoldásokat. Vagyis a partnergyártók a tippek szerint már hozzáférnek az első 10 nm-es Intel grafikus chipekhez, és ezek készen állnak, hogy egy-egy rendszerbe integrálják azokat. 

Elvileg nem csak az adatközpontokat és a mesterséges intelligenciát akarják lefedni, hanem a fogyasztói PC-s piacot is, vagyis egész pályás lesz a letámadás az NVIDIA ellen. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.