Hirdetés

2020-ra újabb gyárat állít csatasorba a Micron



|

A következő-generációs DRAM-termékek gyártását fokozná a Micron a jövő év végére elkészülő gyárával.

Hirdetés

A jelentések szerint 2020 negyedik negyedében végez a tajvani A3-as gyárának az építésével a Micron. Az A3-as és az A5-ös ostyagyár építésére összesen 12,7 milliárd dollárt fordít a cég, annak reményében, hogy fokozni tudja a következő-generációs DRAM-termékek gyártását. 

Hirdetés

A kapacitásnövelés mellett a technológia fejlesztése is képbe kerül, bár a Micron helyi leányvállalata tagadja, hogy A5-ös gyár is készülne. Azt azért hozzátették, hogy továbbra is helyet keresnek a jövőbeli befektetésekhez a régióban. 

A pontos képet egyelőre igazából senki sem tudja összerakni, ami nem véletlen. A DRAM-piac az utóbbi negyedévekben rendre túlkészletekkel küzd, vagyis több termék van készleten, mint amennyire kereslet mutatkozik. Ilyen időkben pedig nem feltétlen szerencsés, ha a Micron fokozza az ostyagyártást. 

Az is igaz ellenben, hogy a piac nem ülhet tétlenül, miközben a vételárak csökkennek: tehát logikus lépés lenne a technológiai fejlesztés. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.