Hirdetés

2021-ben az internet már a gépeknek szól



|

2021-re a gépek közötti kommunikáció nagyobb adatforgalmat generál majd, mint amire az emberek képesek.

Hirdetés

A Cisco éves internetes előrejelzése mindig érdekes statisztikákat és jóslatokat tartogat, ezért a mostanira is érdemes odafigyelni. De miket jósol most a Cisco a következő évekre? Nézzük a legfontosabbakat. 

Hirdetés

A cég szerint öt év múlva több egymással beszélő gép és nagyobb ezek által generált adatforgalom lesz a világon, mint amire az emberek képesek okostelefonnal, táblagéppel és laptoppal egyszerre. 

Az M2M (gép és gép közötti) típusú kommunikáció a világ teljes internetes adatforgalmának az 51 százalékát adja majd, ami azt jelenti, hogy a gépeink nagyobb forgalmat generálnak és többet kommunikálnak, mint a teljes internetképes népesség a világon. 

Milyen kütyükről van szó? Mindenről, ami egy okosotthonban, irodában vagy éppen kórházban helyet kap. 2021-re a jósolt 27,1 milliárd eszköz felét ezek adhatják. 

A Cisco azt mondja, hogy 2021-re az internetes adatforgalom meghaladja a 3 zettabájtot, a teljes forgalom 80 százalékát pedig videók adják. A világ népességének 58 százaléka használ majd internetet (tavaly 44 százalék fért hozzá). 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.