Hirdetés

2021-ben jönnek a DDR5-ös memóriák



|

Érkeznek a fogyasztói piacra a DDR5-ös RAM-ok - nagy teljesítménynövekedésre számíthatunk.

Hirdetés

A TeamGroup azt tervezi, hogy 2021-ben piacra dobja a DDR5-ös memóriáit a fogyasztók számára. Eleinte egyetlen 16 GB-os DDR5 modulra lehet számítani, mely 4800 MHz-es frekvencia mellett üzemel. Ez nagy fejlődést jelent majd a DDR4-es megoldásokhoz képest (és bár létezett például 5000 MHz-es, 16 GB-os DDR4-es Corsair kit, az ára 1000 dollár körül mozgott). 

Hirdetés

A feszültség itt 1,1 volt lesz, a fogyasztás tehát akár 10 százalékkal is csökkenhet. Eközben a teljesítmény az ígéretek szerint 1,6-szoros mértékben nőhet, az EEC pedig RAM-szinten támogatott, vagyis növekszik majd a stabilitás. 

A processzorok és alaplapok vásárlásaival azonban jó ötlet előre tervezni. A jelenlegi megoldások sajnos nem támogatják majd a DDR5-ös memóriákat, így az Intel tizenegyedik generációs Rocket Lake-S lapkái sem. Talán majd a 2021/2022-es Alder Lake-S CPU-k, teljesen új alaplapokkal. AMD-fronton pedig a 2022-re várható Zen 4-es processzorkínálatot kell majd megvárnunk. 

A TeamGroup DDR5-ös memóriái 2021 harmadik negyedévében érkeznek. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.