Hirdetés

2022-ben jöhetnek az Intel új Meteor Lake processzorai



|

Linuxra írt javításokban szúrták ki a Meteor Lake CPU-kat, ezekbe az Intel következő-generációs magjai kerülhetnek.

Hirdetés

A Phoronix a legújabb linuxos javításokban utalásokat talált az Intel következő-generációs Meteor Lake processzoraira. Ezek valamikor 2022-ben jelennek majd meg a piacon, és az Alder Lake szériát váltják le, amely majd 2021 második felében jelenik meg. A Meteor Lake már új magtechnológiát használ majd, és új gyártási technológiával is készül a tervek alapján. A várakozások szerint a Meteor Lake processzorok LGA1700-as foglalatot kapnak, ugyanazt, mint az Alder Lake chipek. 

Hirdetés

Várhatóan az új CPU-k már a DDR5-ös memóriát és a PCIe Gen 5.0 szabványt támogatják majd. A hatékonyság és a teljesítmény fokozását segítik az új mag- és gyártási technológiák. A feltételezések alapján az új Ocean Cove architektúrát egészítik ki a felturbózott Atom architektúrával. 

Mivel az Alder Lake CPU-k 10 nm-es gyártástechnológiával készülnek majd, a szakértők azt várják, hogy a 2022-es Meteor Lake már 7 nm-es eljárásra épít. Az AMD szintén 2022 magasságában mutatja majd be a Zen 4-alapú processzorait a fogyasztói piacon, azok közvetlen riválisa lesz majd a Meteor Lake. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.