Hirdetés

2024 elején jöhet már a Windows frissítés, ami sokkal nagyobb szabadságot ad a felhasználónak



|

Az EU elnyomta a Microsoftot, hogy mi felszabadulhassunk az idegesítő korlátok alól.

Hirdetés

Kifejezetten az EU-ra szabott Moment 5 néven futó Windows 11 verzió készül, amely lényegesen nagyobb szabadságot az majd nekünk. Ez a frissítés lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy eltávolítsák az operációs rendszerrel érkező egyes programokat, mint például az Edge böngészőt, a Fotó és a Kamera alkalmazásokat, a Cortanát, és a Bing híreket a tálcáról.

A frissítés nem szép szemeinkért jár, az Európai Unió Digital Markets Act (DMA) törvénye kényszerítette ki, ami a nagy technológiai vállalatokat arra kötelezi, hogy nyissák meg rendszereiket harmadik fél számára is. A frissítés várhatóan jövő márciusban érkezik meg azok számára, akik már frissítették operációs rendszerüket a Windows 11 23H2-es verziójára.

A Moment 5 frissítés egyébként jelentős minőségi életminőségi javulásokat hoz, többek között a szövegdobozokba történő közvetlen digitális tollbevitelt az operációs rendszeren keresztül. Ez egy olyan funkció, amelyet más platformok már egy ideje biztosítanak, és most végre a Windows is megkapja.

Hirdetés

Emellett a frissítés részeként a beépített alkalmazások eltávolíthatóvá válnak a felhasználók számára, ahogy ezt már korábban is említettük, de a Windows Kereső panel interoperabilitása is változik, lehetővé téve a harmadik féltől származó keresési szolgáltatók számára, mint például a Google vagy a Yahoo, hogy pluginokat építsenek a Windows Kereső panelhez.

A frissítéssel a fájlmegosztás, a háttérképek kezelése, a Jegyzettömb is új lehetőségeket kap, valamint a Microsoft Áruházban egy új "Arcade" fül is megjelenik, amely lehetővé teszi azonnali játékok játszását letöltés nélkül.

Az új verzió részeként a Windows 365 integrációján is dolgozik a Microsoft, többek között egy új kijelentkezési gombot adnak hozzá a Feladatnézetben, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kijelentkezzenek a Felhő PC-ről, miközben a helyi Windows 11 asztalt használják.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.