Hirdetés

2025-re elképesztő mértékben megugorhat az AMD processzorainak energiahatékonysága



|

Ezzel a gyártó alaposan maga mögé utasíthatja az ipar többi szereplőjét ezen a téren.

Hirdetés

Éveken át sok játékos inkább az Intel processzorait preferálta, ráadásul nem ok nélkül, viszont az elmúlt években némileg kiélezettebb lett a helyzet, hiszen az AMD újdonságai alaposan megdobhatják egy PC teljesítményét.

Időközöben pedig nem is akármilyen célt tűzött ki maga elé a Lisa Su által vezetett piros csapat.

Hirdetés

Az AMD azt tervezi, hogy 2025-ra harmincszor energiahatékonyabban fognak működni az EPYC CPU-k és az Instinct gyorsítók. Ennek köszönhetően az adatközpontok és a szuperszámítógépek a jelenleginél jóval gazdaságosabb keretek között érhetik el az erős teljesítményt, ami értelemszerűen nem mellékes szempont.

Ha sikerül megvalósítani a terveket, akkor csak 2025-ben milliárd kilowattórányi elektromosságot lehet megspórolni, tehát nagyon ambiciózus vállalkozásról van szó.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.