Hirdetés

2,1 GHz-en, 10 GB GDDR6X memóriával hasított a GeForce RTX 3080



|

Már tűkön ülve várja mindenki, mit tud a legújabb NVIDIA GPU-generáció: legutóbb a Userbenchmark adatbázisában bukkant fel a GeForce RTX 3080, 2,1 GHz-es órajellel.

Hirdetés

A Userbenchmark adatbázisában felbukkant egy új NVIDIA grafikus vezérlő, amely a tesztelési adatok szerint 10 GB GDDR6X memóriával rendelkezik és 2,1 GHz-en működik. Ugyan pontos megnevezés nincs, csupán "Nvidia Grafikus Eszköz" néven szerepel a listán, a szakértők szerint az adatok alapján egy új GeForce RTX 3080-ról van szó.

Hirdetés

Elsőre a 2,1 GHz-es órajel egész magasnak tűnik, valójában azonban nem sokkal nagyobb, mint amit a feltuningolt RTX 2000-es szériás megoldások már képesek voltak elérni. Ráadásul a videokártyák teljesítményét nem csak az órajel határozza meg, a technológiai fejlesztések és az architektúrák jellemzői is nagy szereppel bírnak ilyen téren.

Az NVIDIA a tippek szerint az RTX 3000-es videokártyáknál a ray tracing-teljesítményt és a mesterséges intelligencia teljesítményét is felturbózta. Várhatóan a CUDA magok számát is emelik az új videokártyáknál, tovább növelik tehát a teljesítményt, érezhető mértékben. 

A konkrétumokra szerencsére már nem kell sokat várni, szeptember 1-jén tartja a nagy bemutatóját az NVIDIA. Várhatóan ekkor majdnem mindent megtudunk az Ampere-alapú új kártyákról, amelyek ezután a boltokba is hamarosan megérkezhetnek, hogy ne késsék le az év végi vásárlási hajrát.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.