Hirdetés

3,7 GHz-en ketyeg az AMD Ryzen 7 2700X



|

A 8-magos, 16-szálas processzor órajele azonban egészen 4,1 GHz-ig emelkedik.

Hirdetés

Az AMD Zen mikroarchitektúrája remek fogadtatásban részesült, a következő hónapokban azonban már itt vannak a második-generációs Ryzen asztali CPU-k, amelyek Pinnacle Ridge kódnéven futnak. Ahogyan közeledünk ezek megjelenéséhez, úgy kerül elő egyre több minden a processzorokról. Ezúttal például egy Ryzen 7 2700X bukkant fel a 3DMark adatbázisában. 

Hirdetés

A Ryzen 7 2700X CPU-t (ez lesz a Ryzen 7 1700X utódja) egy ASRock X370 Taichi alaplappal használták. A 8-magos, 16-szálas CPU alapértelmezett órajele 3,7 GHz volt, de ez turbó módban 4,1 GHz-ig emelkedhet. 

Az AMD XFR 2.0 és Precision Boost 2.0 technológiái ugyanakkor azt is jelentik, hogy bizonyos helyzetekben a processzor képes az órajelét a 4,1 GHz-es határ fölé emelni, egészen 4,2 GHz-ig. Ezzel még a vártnál is nagyobb teljesítményt garantál a CPU. 

A 12 nm-es technológia fejlődést jelent a gyártásban, aminek pozitív eredménye van. Az eredeti architektúra zsugorításával elért előnyöket az órajelek emelésére, és így az egyszálas teljesítmény fokozására irányították. A chip fogyasztása 95 watt. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.